schoolduifje april 2018

31 maart 2018
‘Waar is de lente, waar is de zon…?’ Na een lange, koude winterperiode kijken we met z’n allen uit naar frisse lentegeuren en betere temperaturen. Hopelijk brengt de paasvakantie ons stabiel en warm lenteweer.

Het schooljaar gaat als een sneltrein vooruit. We ronden het tweede trimester af en kunnen met trots terugblikken op geslaagde activiteiten en projecten. De vele verslagjes in de voorbije nieuwsbrieven zijn hiervan getuigen.

De ouderraad werkte hard om het eetfestijn voor te bereiden en te realiseren. Er kwamen 1188 mensen naar ons gesmaakt festijn. Van harte dank aan de werkgroep eetfestijn ouderraad, leden van de ouderraad, leerkrachten, studenten en vrijwilligers voor alle geboden hulp.

De klassenbesprekingen en het oudercontact brachten de evolutie in leer- en leefhoudingen van de kinderen in kaart. Als ouder kan je voor al je zorgen omtrent uw kind steeds terecht bij de klastitularis, zorgjuffen, zorgcoördinator en directie.
Een goede communicatie is het geheim van goede relaties.
Mogen we in deze context vragen om als ouder en/of grootouder geen andere kinderen rechtstreeks aan te spreken n.a.v. een conflictsituatie. Problemen zijn er om opgelost te worden en dit doen we op onze school door met alle betrokken partijen constructief in gesprek te gaan. Dankjewel om deze afspraak na te komen!

Na de paasvakantie heeft het derde trimester heel wat te bieden. We vieren op maandag 16 april, instapper Mauro De Brucker, onze 600ste leerling.
Verder is er ook nog onze opendeurdag op zaterdag 21 april (10u-12u), kunstklas voor het tweede leerjaar, kasteelklas voor het derde leerjaar, zeeklas voor het zesde leerjaar – …
We kijken ook uit naar tal van feestelijke momenten: de eerste communie voor onze eersteklassers, het Vormsel voor de zesdeklassers, het feest van mama en papa,…

Maar dé topaffiche van dit schooljaar is het totaalspektakel van de lagere school. Een spektakel rond een wondere chocoladefabriek… Informatie rond dit schoolfeest is terug te vinden in deze nieuwsbrief.

Maar eerst even uitblazen en genieten van rustgevende paasdagen en van hopelijk zonnige vakantiedagen.

Werner Rasschaert
Directeur