Verkeersveilige schooldag

21 september 2020

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag 18 september tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) de STRAPDAG plaats.

Op deze autoluwe schooldag gaan duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Over heel Vlaanderen doen bijna 1 500 basisscholen en 145 gemeenten mee aan de Strapdag.

Onze school doet voor de tiende keer mee aan de jaarlijkse STRAPDAG van het Octopusplan. In samenwerking met de werkgroep Verkeer op School en de gemeente Erpe-Mere, wil onze school kinderen en ouders stimuleren om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind. Tijdens deze dag organiseren we tal van activiteiten rond verkeersveiligheid. Elke strapper ontvangt een leuk, kleurrijk strapbandje en een bladwijzer met stickers.

De Kloosterstraat zal NIET autovrij gemaakt worden.

De parking voor de secundaire school zal autovrij gehouden worden.

Hartelijke groeten

Werner Rasschaert, Directeur & Ann Vidts, Beleidsondersteuner

De volledige versie van dit schoolduifje kan u hier raadplegen, alsook de lijst met alle reeds verschenen schoolduifjes dit schooljaar.