Update school en corona

21 januari 2021

Gisteren werd, na het overleg tussen minister van Onderwijs Ben Weyts, de onderwijspartners en de corona-experts, beslist dat de basisscholen de komende weken open blijven.

Er komt ook geen algemene mondmaskerplicht voor leerlingen in het vijfde en zesde leerjaar. Alleen wanneer een leerling of leerkracht van vijfde en zesde leerjaar besmet is of in quarantaine moet, zullen leerlingen en leerkrachten van hetzelfde leerjaar tijdelijk (14 dagen) een mondmasker in de hele school dragen. Deze maatregel gaat in vanaf dinsdag 26 januari (maandag 25 januari = lokale vakantiedag).

Door de circulatie van coronavarianten blijft voorzichtigheid echter geboden. We blijven de huidige strikte veiligheidsmaatregelen in code oranje extra goed opvolgen.

Wil je graag meer weten over onze schoolspecifieke maatregelen en afspraken voor de 4 pandemieniveaus en de COVID-19-beslissingsbomen? Op de startpagina van onze website, onder rubriek Vragen en antwoorden Corona vind je alles terug.

We streven naar een zo veilig mogelijke schoolomgeving, waarbij we het risico op besmetting tot het absolute minimum proberen te beperken. Daarom rekenen we erop dat elk van jullie zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

Bij vragen of bezorgdheden neem gerust contact op met de directie op het nummer 053/83 75 33 of via mail vbsmere@yahoo.com.

We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Zorgzame groeten,

Werner Rasschaert, Directeur & Ann Vidts, Beleidsondersteuner