Update school en corona

30 januari 2021

In Erpe-Mere komen alle schooldirecties op zeer regelmatige basis (virtueel) samen om afspraken te maken omtrent het beheersen van de besmettingen met het Coronavirus.

Naast de regels die ons opgelegd worden vanuit de overheid is het vaak noodzakelijk om lokaal initiatieven te nemen. We moeten immers ten allen prijze vermijden dat het virus zich een weg baant in onze scholen.

Daarom heeft de school, in overleg met alle scholen in Erpe-Mere en in samenspraak met het schoolbestuur Priester Daens College, beslist een mondmaskerplicht in te voeren voor alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in de klas- en schoollokalen. Enkel tijdens de speeltijden moet het mondmasker niet gedragen worden. Deze maatregel start vanaf maandag 1 februari.

Belangrijk is dat het mondmasker dagelijks ververst wordt. Voorzie een proper genaamtekend zakje of doosje om het mondmasker op te bergen.

Dankjewel om deze nieuwe preventieve maatregel én de bestaande veiligheidsmaatregelen na te leven!

Bij vragen of bezorgdheden neem gerust contact op met de directie op het nummer 053/83 75 33 of via mail vbsmere@yahoo.com.

We verwijzen ook steeds naar de schoolspecifieke maatregelen en afspraken en de COVID-19-beslissingsbomen.

Zorgzame groeten,

Werner Rasschaert, Directeur & Ann Vidts, Beleidsondersteuner