schoolduifje februari 2021

3 februari 2021

Beste leerlingen, Beste ouders, Beste lezers,

We zijn beland in de kortste maand van het jaar, de maand van Lichtmis en voor wie wil Valentijn, van koude trotseren en uitkijken naar de lente. We kijken ook uit naar het ‘normale leven’…

In de februari-editie* van de Gezinsbond las ik in een interview met Dirk De Wachter (psychotherapeut) het volgende over ‘Leren wachten’.

“Naast het wachten zonder verwachting, is ook het wachten op iets wat moet komen een vaardigheid. We verdragen geen uitstel. Een online bestelling die je vandaag doet, moet die echt morgen al geleverd worden? De maatschappij schiet door in haar consumptiedrang. Het moet er direct zijn. We leven in een opgejaagde wereld en verdragen geen uitstel. Als Bpost een brief te laat heeft bezorgd, schreeuwen we al moord en brand. Terwijl het verwachtingsvol uitkijken naar iets zo mooi en kostbaars kan zijn… Door het wachten worden we ons bewust van wat waardevol is en zullen we het later des te meer koesteren.”

— De Bond, ledenmagazine – februari 2021

Laat ons allemaal verwachtingsvol uitkijken naar het moment dat we elkaar weer mogen ontmoeten en vastpakken. Dat we de ‘draad’ van het ‘normale leven’ van weleer opnieuw kunnen opnemen. Laat ons nog even doorbijten en onze moed samen sprokkelen om de strikte preventieve maatregelen zowel binnen als buiten de schoolmuren verder na te leven.

Het schoolteam zal de komende weken op dezelfde positieve en geduldige manier met de kinderen blijven verder werken. Ook al kunnen bepaalde klas- en schoolactiviteiten niet plaatsvinden, toch proberen we te zorgen we voor een aangenaam leer- en leefklimaat op onze school.

Ik wil iedereen die deel uitmaakt van onze ‘schoolfamilie’ heel echt en oprecht danken voor het vertrouwen in onze schoolwerking.

Hartelijke groeten,

Werner Rasschaert, Directeur & Ann Vidts, Beleidsondersteuner

De volledige versie van dit schoolduifje kan u hier raadplegen, alsook de lijst met alle reeds verschenen schoolduifjes dit schooljaar.