Update school en corona

21 maart 2021

Corona blijft de school teisteren. Dit weekend kregen we enkele bijkomende meldingen van coronabesmettingen bij leerlingen in de lagere school.

Hieronder een korte situatieschets met daarin de genomen maatregelen in overleg met de medewerkers van het CLB:

  • In klas 1B zijn er een aantal besmettingen bij leerlingen na hun eerste test van afgelopen vrijdag. Hierdoor verlengen we de quarantaineperiode voor deze leerlingen t.e.m. vrijdag 26 maart.
  • In klas 4B werd er één besmetting gemeld zaterdagmiddag. De volledige klas wordt in quarantaine geplaatst t.e.m. 29 maart.
  • In klas 6B testte één leerling positief op COVID-19. De volledige klas wordt in quarantaine geplaatst t.e.m. 29 maart.

Al deze leerlingen schakelen over op afstandsonderwijs.

In elk geval zal de directie morgen overleggen met het schoolbestuur Priester Daens College om de ‘coronasituatie’ in de lagere school te evalueren. Mogelijks komen er extra maatregelen op schoolniveau, onder voorbehoud van bijkomende richtlijnen opgelegd door de ministers van Onderwijs, om de virusverspreiding binnen onze schoolmuren in te dammen.

We beseffen dat dit geen fijn nieuws is om te lezen op een zondagnamiddag, maar jullie correct informeren blijven we hoog in het vaandel dragen.

Blijf zorg dragen voor jezelf en voor elkaar!

Bij vragen of bezorgdheden neem gerust contact op met de directie op het nummer 053/83 75 33 of via mail vbsmere@yahoo.com.

We verwijzen ook steeds naar de schoolspecifieke maatregelen en afspraken en de COVID-19-beslissingsbomen.

Zorgzame groeten,

Werner Rasschaert, Directeur & Ann Vidts, Beleidsondersteuner