Update school en corona

29 maart 2021

Vorige week lag, na een aantal positieve testen op corona bij leerlingen en leerkrachten, de preventieve sluiting van de school op tafel. Het CLB en de corona-expert van de Eerstelijnszone spraken, in overleg met de directie en het schoolbestuur, af om de school niet te sluiten maar een collectieve testing te organiseren.

Donderdagnamiddag 25 maart testte het mobiele testteam van het UZ Gent alle aanwezige lagere schoolkinderen en het schoolpersoneel. Op één leerling na, waren alle testresultaten negatief. Een hele geruststelling! De betrokken ouders van de leerlingen uit 1A werden geïnformeerd. We wensen onze klasgenoot uit 1A snel beterschap toe.

We beseffen dat deze collectieve testing een momentopname was. Daarom blijven we oproepen om de geldende voorzorgsmaatregelen consequent op te volgen! We hopen al onze leerlingen, na de paasvakantie, opnieuw te mogen ontmoeten op maandag 19 april.

Draag zorg voor jezelf en voor elkaar!

Zorgzame groeten,

Werner Rasschaert, Directeur & Ann Vidts, Beleidsondersteuner