Update school en corona

16 april 2021

Hopelijk genoten jullie van een fijne paasvakantie en bleven jullie gespaard van het coronavirus.

De schoolpoort wordt maandag 19 april na drie weken paaspauze opnieuw geopend. Bij de aanvang van het derde trimester zal ons onderwijs er daarbij net hetzelfde uitzien als de voorbije maanden. Onze kleuters en de leerlingen van de lagere school krijgen weer voltijds les in de klas.

In overleg met alle scholen van Erpe-Mere en in samenspraak met het gemeentebestuur en het schoolbestuur Priester Daens College worden de extra strenge maatregelen, die voor de paasvakantie van kracht waren, opgeheven. Zo kunnen de warme maaltijden weer aangeboden worden en wordt de voor- en naschoolse opvang opnieuw georganiseerd. Ook de begeleide studie zal weer plaatsvinden. Uiteraard volgens de strikte veiligheidsprotocollen die gelden voor het basisonderwijs.

De mondmaskerplicht voor leerlingen in het vijfde en zesde leerjaar blijft behouden zowel binnen als buiten. Het dragen van een mondmasker voor de leerlingen van het eerste t.e.m. het vierde leerjaar wordt sterk aangeraden in de klas. We creëren in onze klas- en schoolwerking veilige openingen om af en toe het mondmasker af te zetten als de kinderen onderling afstand kunnen houden.

Indien uw kind ziektesymptomen vertoont, blijft het best preventief thuis en is het sterk aan te raden een dokter te contacteren!

We benadrukken dat we extra waakzaam blijven en de coronasituatie op de voet volgen. Indien nodig kunnen er opnieuw strengere maatregelen op school afgekondigd worden.
Of de weg nu is ingezet naar een zorgeloos derde trimester moet nog blijken.

Voorzichtigheid blijft geboden! De veiligheid van leerlingen én personeelsleden staat altijd voorop. Samen blijven we consequent de geldende veiligheidsmaatregelen opvolgen.

Maandagmorgen 19 april zien we jullie graag gezond én met een grote glimlach terug op school.

Geniet van de komende zonnige dagen!

Zorgzame groeten,

Werner Rasschaert, Directeur & Ann Vidts, Beleidsondersteuner