Update school en corona

6 mei 2021

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen en extra waakzaamheid sluipt corona toch terug binnen in onze school.

Hieronder een korte situatieschets met daarin de genomen maatregelen in overleg met de medewerkers van het CLB en de medische expert van de eerstelijnszone Aalst:

  • Klas 5A is op maandag 3 mei, na 2 gemelde besmettingen in de klas, in quarantaine geplaatst tot en met maandag 10 mei.
  • Klas 2KSb is op woensdag 5 mei, na 2 gemelde besmettingen in de klas, in quarantaine geplaatst tot en met vrijdag 14 mei.
  • In klas 2B is er 1 leerling positief getest op corona. De andere kinderen worden als laagrisico beschouwd. Zij mogen verder les volgen op school maar er wordt gevraagd om extra waakzaam te zijn, niet alleen voor de leerling maar voor het ganse gezin. Wanneer de komende dagenĀ een 2de leerling in deze klas positief test, wordt de ganse klas in quarantaine geplaatst.
  • De leerlingen die in quarantaine geplaatst zijn, schakelen over op afstandsonderwijs.

Door quarantaine en niet-corona gerelateerde ziektes zijn er heel wat leerkrachten afwezig. We doen ons uiterste best om alles in goede banen te leiden en er voor te zorgen dat onze leerlingen in veilige omstandigheden verder les kunnen volgen.

We raden iedereen aan om extra waakzaam en voorzichtig te zijn. Bij de minste twijfel contacteer de huisarts of neem een zelftest af. We willen ook benadrukken dat de beslissing om over te gaan tot de sluiting van een gedeelte van een klas of een volledige klas altijd genomen wordt door de medische expert van de eerstelijnszone Aalst na overleg met het CLB.

Zorgzame groeten,

Werner Rasschaert, Directeur & Ann Vidts, Beleidsondersteuner