Update school en corona

20 februari 2022

Sinds 28 januari werkt ons land met een ‘coronabarometer’ om de huidige coronasituatie in te schatten. Aan elke fase in de barometer zijn bepaalde maatregelen verbonden.

Het onderwijs schakelt mee over naar code oranje op de onderwijsbarometer.

Wat betekent fase oranje concreet op school vanaf maandag 21 februari?
Hieronder lees je de belangrijkste aanpassingen:

  • Leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar hoeven vanaf maandag 21 februari geen mondmasker meer te dragen. Leerlingen mogen nog steeds een mondmasker dragen maar het is niet langer meer verplicht.
  • Extra-murosactiviteiten kunnen plaatsvinden volgens de regels in de samenleving. Het dragen van een mondmasker door de leerlingen tijdens het vervoer (bus of auto) wordt sterk aanbevolen.
  • Activiteiten buiten de schooluren zoals schoolfeesten, opendeurdagen, infoavonden, … zijn toegelaten volgens de regels die gelden in de samenleving bij code oranje.
  • Oudercontacten kunnen fysiek plaatsvinden met respect voor de veiligheidsmaatregelen.

We kijken voorzichtig positief naar de toekomst. We hopen dat er na de krokusvakantie kan overgeschakeld worden naar code geel met verdere versoepelingen.

Intussen blijven we verder inzetten op de bestaande veiligheidsmaatregelen (wie ziek/besmet is, blijft ALTIJD thuis – regelmatig handen ontsmetten – ventileren van (klas)lokalen op basis van CO2-meting, zo veel mogelijk afstand houden, …).

Met deze versoepelingen komen we toch weer een stapje dichter bij het normale leven. Al is het nog even doorbijten en voorzichtig blijven.

In ieder geval, van harte bedankt voor jullie volgehouden inspanningen!

Hartelijke groeten,

Werner Rasschaert, Directeur & Ann Vidts, Beleidsondersteuner