schoolduifje maart 2022

7 maart 2022

De krokusvakantie zit er bijna op, het lentezonnetje is van de partij en we gaan opnieuw met volle goesting de komende periode tegemoet.

Vorige woensdag was het Aswoensdag. Sindsdien zitten we in de veertigdagentijd op weg naar Pasen.
Veertig dagen is dat een lange tijd of een korte? Het ligt er aan… Veertig dagen lang in ellende zitten of met een knagende honger rondlopen is een eindeloze tijd. Probeer het maar eens…

En toch zijn er op dit moment door de oorlog in Oekraïne honderdduizenden mensen aan wie dit overkomt. Onze gedachten gaan uit naar alle Oekraïners en naar alle vredeskrachten wereldwijd.

Het wapengekletter moet stoppen. De enige manier om tot vrede te komen is in dialoog en door onderhandelingen. Een boodschap van vrede uitroepen is in deze tijd meer dan ooit nodig.

Vrijwel alle leerlingen zullen over de oorlog hebben gehoord en hebben er vragen, meningen of emoties bij. In sommige gevallen raakt deze zinloze oorlog onze ouders, leerlingen en schoolpersoneel ook direct doordat ze er familie en/of vrienden hebben wonen. Onze leerkrachten zullen al deze gevoelens in hun klas bespreekbaar maken.

We bekijken hoe we de boodschap van vrede en onze solidariteit met de Oekraïense bevolking kunnen tonen.

Maandag hangen we de vredesvlaggen uit op onze school als teken van verbondenheid tegen onrecht.

We zien jullie allemaal heel graag terug op maandagochtend 7 maart.

 

Hartelijke groeten,

Werner Rasschaert, Directeur – Ann Vidts, Beleidsondersteuner – Leerkrachtenteam

De volledige versie van dit schoolduifje kan u hier raadplegen, alsook de lijst met alle reeds verschenen schoolduifjes dit schooljaar.