Update wegenwerken Fase 1: Heraanleg Kloosterstraat

18 april 2023

Vanaf maandag 17 april gaan wij een nieuwe fase in van de geplande werken in de Kloosterstraat.

In fase 1 wordt de Kloosterstraat vanaf de kerk afgesloten voor alle verkeer (inclusief voetgangers) en dit tot voorbij het kruispunt met beneden Groendal.

Samengevat wordt dit de nieuwe situatie:

  • Noch auto’s, noch fietsers, noch voetgangers kunnen vanaf Meredorp de gebruikelijke weg gebruiken.
  • Zowel voetgangers als fietsers volgen de omleiding langs de Sint-Bavoweg, rijden/stappen over de platen van het voetbalveld naar beneden Groendal, gebruiken daar de nieuwe voetweg over de weide (fietsers met fiets aan de hand) naar de gebruikelijke in- en uitgangen van de school (alle schoolingangen in de Kloosterstraat zijn opnieuw open voor fietsers en voetgangers).
  • Auto’s volgen de omleiding langs de Sint-Bavoweg en parkeren zich op de parking aan de Sint-Bavo sporthal (voorkeur) of op de parking aan beneden Groendal.
  • De toegangen via het groene poortje aan het rusthuis Meredal (voor voetgangers) en via de oprit van de assistentie-flats de Valeriaan en de Merelaar (voor de fietsers) blijven bruikbaar.
  • Voetgangers en fietsers die van boven Groendal komen, kunnen de normale in- en uitgangen van de school gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een actuele stand van zaken verwijzen we jullie graag naar de website https://www.erpe-mere.be/Kloosterstraat . Voor vragen kunnen jullie ook altijd terecht bij de directie van de basis- en secundaire school.

Dankjewel voor jullie begrip tijdens deze werken.

 

Vriendelijke groeten,

Werner Rasschaert, Directeur Basisschool – Kristof De Coninck, Directeur Secundair – Werkgroep verkeer