schoolduifje juni 2023

23 juni 2023

De eindmeet is in zicht… De zomervakantie staat voor de deur. We kijken terug op een boeiend en leerzaam schooljaar.

Met volle kracht‘ startten we het schooljaar 2022-2023 en werkten we rond executieve functies en vaardigheden die kinderen helpen bij het plannen, organiseren en uitvoeren van taken. Deze vaardigheden zorgen ervoor dat kinderen hun gedrag, hun emoties en gedachten kunnen sturen en gericht kunnen inzetten. Ook volgend schooljaar zetten we hierop verder in.

We zijn fier op onze leerlingen en hun leerkrachten. Dag in, dag uit zijn ze met elkaar op weg gegaan. Er waren dit schooljaar vele mooie en geweldige momenten, op andere dagen verliep het wat moeilijker en waren er kleine en grote zorgen. Het schoolteam zal blijven zijn best doen om alle kinderen op een respect- en liefdevolle manier verder te onderwijzen en op te voeden. Steeds vanuit een herstelgerichte visie.

Dit schooljaar hebben we de eerste stappen gezet in het verhogen van ouderbetrokkenheid en oudersamenwerking vanuit een lerend netwerk. We zijn van mening dat een positieve samenwerking en communicatie tussen ouders en het schoolpersoneel groeikansen heeft. We streven naar een warm welkom- en onthaalbeleid, vanaf het eerste contact. We hebben elkaar nodig om de moeilijke en complexe uitdagingen op school, maar ook buiten de schoolmuren, aan te gaan. Deze uitdagingen vragen soms een creatieve en innovatieve aanpak. Volgend schooljaar zullen er kleine en grote initiatieven hieromtrent genomen worden. Samen sterk en stap voor stap! Informatie hierover volgt later.

We willen iedereen oprecht DANKJEWEL zeggen om er een geslaagd schooljaar van te maken: leerlingen, leerkrachtenteam, zorgcoördinatoren, ICT-coördinatoren, secretaresses, onderhoudspersoneel, schoolbestuur, scholengemeenschap, collega’s van de secundaire afdeling, ouders, grootouders, ouderraad, leesmoekes, eetzaalmoekes, opvangpersoneel, schoolstraatmedewerkers, alle vrijwilligers, vrienden, kennissen en allen die onze school een warm hart toedragen. Bedankt voor jullie steun voor ons Peuterhuis, de wijkafdeling Bosstraat en de hoofdschool in de Kloosterstraat!

We nemen ook afscheid van enkele ouderraadleden. Een warm applaus voor Marijke Moons (voorzitter), Tom Van Lierde, Petra Van der Borght, Petra De Pril en Sara Van Herreweghe. Bedankt voor jullie vrije tijd, jullie energie, jullie enthousiasme en belangeloze inzet. Altijd welkom op onze school. We gaan jullie missen!

 

Ten slotte willen we afscheid nemen van onze zesdeklassers. Dat het je goed mag gaan in het secundair onderwijs. Er wacht een nieuwe uitdaging, een nieuw begin. Dat het leven je mag toelachen boordevol kansen en geluk. Weet dat je hier altijd welkom bent en wij van op afstand blijven supporteren.

We nodigen jullie allemaal, vrijdagmiddag 30 juni, van harte uit op de einde-schooljaar-receptie om afscheid te nemen van dit schooljaar. Deze receptie wordt jullie vriendelijk aangeboden door de ouderraad.

We wensen iedereen alvast een fijne zomervakantie toe.

Zonnige lentegroeten,

Schoolteam Sint-Jozefschool Basisonderwijs Mere

De volledige versie van dit schoolduifje kan u hier raadplegen, alsook de lijst met alle reeds verschenen schoolduifjes dit schooljaar.