Schoolduifje september 2023

3 september 2023

Hopelijk genoten jullie van een deugddoende zomervakantie. Vrijdag 1 september gaan de schoolpoorten opnieuw open en starten we met volle moed en met opgeladen batterijen het schooljaar 2023-2024.

Het schoolteam heeft de afgelopen dagen hard gewerkt om de klassen in de hoofdschool, kleuterschool Bosstraat en het Peuterhuis Anna in orde te brengen voor de komst van de leerlingen. We heten jullie allemaal (opnieuw) van harte welkom op de open klasdag woensdag 30 augustus tussen 16u. en 18u. én op de eerste schooldag vrijdagmorgen 1 september!

De ouderraad nodigt alle ouders op 1 september uit voor een fijn ontmoetingsmoment op onze ‘Koffieklets’. De ouders van het Peuterhuis Anna en de hoofdschool zijn welkom op de hoofdschool van 8u. tot 9.30u. voor koffie en koffiekoeken. De ouders van de Bosstraat zijn welkom op de kleuterschool Bosstraat van 14.30u. tot 15.30u. voor koffie en dessert.

We werken dit schooljaar verder als superhelden in ons nieuw jaarthema “Samen Superkrachtig”. Vijf nieuwe krachten: teamkracht, afweerkracht, vitaminekracht, gevoelskracht en spierkracht, komen tweemaandelijks respectievelijk creatief én sportief aan bod.

Alle intekenformulieren worden vanaf dit schooljaar digitaal ingevuld. Jullie kunnen alle bestelformulieren, de informatie over de ouderraad, de medische fiche, ea…. terugvinden in het ouderportaal via de link https://sites.google.com/vbsmere.be/ouderportaal. Mogen we vragen deze online documenten ten laatste tegen 1 september in te vullen a.u.b.?

Verder in dit schoolduifje informeren we jullie over de belangrijkste zaken bij de start van het nieuwe schooljaar.

Dit schooljaar gaan we van start met een nieuw communicatiemiddel: de app ‘Parentcom’. Alle communicatie zal na de herfstvakantie enkel via deze app verlopen. We hopen jullie zo op een vlugge en transparante manier te kunnen informeren over de klas- en schoolwerking. De komende weken mogen jullie hieromtrent de nodige informatie verwachten.

Bij vragen of zorgen, groot of klein, staan we klaar om samen naar een oplossing te zoeken! Aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Wij wensen iedereen een heel boeiend en leerzaam schooljaar toe!

Hartelijke groeten,

Werner Rasschaert – Directeur, Ann Vidts – Beleidsondersteuner, Leerkrachtenteam

De volledige versie van dit schoolduifje kan u hier raadplegen, alsook de lijst met alle reeds verschenen schoolduifjes dit schooljaar.