Veiligheid schoolomgeving

25 september 2023

Het gebruik van de privéparking ter hoogte van ‘Van Wilder’ in de Vijverstraat creëert een onveilige situatie voor onze schoolgaande jeugd.

Bij het op- en afrijden van deze parking ontstaan er conflicten tussen de auto’s, fietsers, voetgangers en doorstromend verkeer. De manoeuvres die uitgevoerd worden in deze onoverzichtelijke bocht zijn levensgevaarlijk voor onze kinderen. Daarom zal vanaf maandag 25 september, in overleg met de politie, het gemeentebestuur van Erpe-Mere en de eigenaar van deze parking, een lint aangebracht worden tijdens de schoolstraaturen zodat het op- en afrijden van deze parking onmogelijk wordt. We vragen jullie met aandrang om ook de parking aan de Sint-Bavo sporthal te gebruiken. Daar zijn steeds lege parkeerplaatsen en deze parking ligt op wandelafstand van de school.

Mogen we ook vragen om  respectvol om te gaan met de vrijwilligers die elke dag paraat staan om de veiligheid van jullie kinderen te garanderen. Bedankt in naam van de vrijwilligers van de werkgroep verkeer van de Sint-Jozefschool.