Schoolduifje maart 2024

6 maart 2024

Vastentijd. Doe je mee aan deze bijzondere tijd: de 40-dagentijd?

Voor Christenen is de 40-dagentijd een heel speciale tijd, zij maken hun hart klaar om paasmens te worden. Zij staan even stil, denken na en bidden rond vragen zoals: Wat heb je nu echt nodig om te leven, wat maakt nu echt gelukkig? Hoe kan jij meewerken aan een wereld waar het goed is voor iedereen?

Misschien denk jij soms ook, wat kan ik als mens daar nu aan doen? Wat kan ik alleen als mens doen om de wereld beter te maken? Wel, inderdaad in je eentje kun je de wereld niet redden. Maar je kan wel een influencer zijn die anderen aansteekt.

Onze wereld heeft nood aan mensen groot en klein, die een verschil maken, die laten zien dat het anders kan, beter voor iedereen. Dat is de oproep die wij deze 40-dagentijd krijgen.

 

 

Veel leesplezier in het schoolduifje van maart !

Werner Rasschaert – Directeur, Ann Vidts – Beleidsondersteuner, Het school- en leerkrachtenteam

De volledige versie van dit schoolduifje kan u hier raadplegen.