Gimme

 • gimme

  Hoe wordt Gimme gebruikt op school ?

  Gimme wordt gebruikt voor de communicatie van de school naar de ouders toe. Concreet hebben we het dan over zaken zoals  weekoverzicht per klas, aankondigingen van uitstappen of schoolevenementen, het schoolduifje etc.

  Gimme biedt ook de mogelijkheid om invulstrookjes elektronisch te laten invullen. Deze functionaliteit heeft echter nog enkele beperkingen. Daarom kan het zijn dat de juf of meester ervoor kiest om toch nog een papieren versie mee te geven soms. Aan het Gimme platform wordt nog druk gesleuteld, we hopen dat deze beperkingen vlug opgelost zullen worden !

  Naast de mededelingen wordt ook de kalender functie gebruikt in Gimme. Data van school- of klasgebonden evenementen en activiteiten zullen hier in verschijnen, en er wordt ook automatisch een herinneringsmail gestuurd.

  De school streeft er naar de communicatie via Gimme met dezelfde tijdigheid te verstrekken als de “strookjes” en “briefjes” van voorheen, in de praktijk gebeurt dit meestal zelfs sneller.

  Wat als ik geen dagelijkse toegang heb tot e-mail ?

  In principe wordt van alle ouders verwacht dat ze hun Gimme berichten regelmatig kunnen opvragen. Gelieve contact op te nemen met de directie indien dit echt niet mogelijk is (bvb geen computer en/of internet thuis of op het werk)

  Kan ik Gimme gebruiken om de leerkracht te contacteren ?

  Alhoewel Gimme deze functionaliteit ondersteund, hebben we dit in een eerste fase uitgeschakeld. Op het einde van het schooljaar gaan we herevalueren of we deze mogelijkheid gaan gebruiken of niet.

  Wat als ik een probleem of vraag heb ?

  Kijk eerst eens op de help functie van Gimme zelf via https://help.gimme.eu/. Indien u daar geen oplossing vindt kan u steeds de werkgroep digitale school contacteren via het e-mail adres digitaleschool@vbsmere.info. Hoe duidelijker u de vraag stelt of het probleem omschrijft, hoe sneller er een oplossing kan gevonden worden.

  Hoe kan ik de Gimme kalender koppelen aan mijn agenda ?

  Gimme ondersteunt het zogenaamde ical formaat wat toelaat om de Gimme agenda te verbinden met je agenda in Android, iPhone, Google etc. In dit artikel wordt beschreven hoe precies je dit kan instellen.

  Opgelet: Afhankelijk van het platform kan het zijn dat je persoonlijke agenda niet altijd direkt up-to-date is met de Gimme kalender, hou ermee rekening dat het soms verschillende uren kan duren vooraleer een kalender wijziging in Gimme in je persoonlijke agenda zichtbaar wordt.